Tjänster

Föreningar

Avtalsstruktur

Ska ni upprätta juridiskt
bindande avtal? Då kan juristgruppen stötta er i utformningen, formuleringar och viktiga punkter. Detta kan t.ex gälla era föreningsstadgar, samarbetsavtal eller sekretessavtal.

Juridisk rådgivning

Har ni juridiska frågor om allt mellan himmel och fast egendom så finns vi till stöd att leda er genom juridiken. Detta kan gälla t.ex frågor om marknadsföringsmaterial eller hur det funkar om er förening inte kan betala era fakturor.

Föreläsningar

Varje år erbjuder Juristgruppen en föreningsföreläsning där vi bjuder in alla som vill för att gå igenom bra saker att veta som en förening. Ansökan till denna skickas ut till samtliga föreningar i god tid innan.

Studenter

Som student på Linköpings universitet så kan vi även fungera som ett juridiskt stöd!

Vardagsproblem

Om du behöver hjälp med att skriva samboavtal, reklamera en vara du köpt eller hyra ut din lägenhet i andrahand så hjälper Juristgruppen gärna till med de juridiska frågorna
du stöter på i din vardag.

CSN

Juristgruppen är även studiemedelsombud vid Linköpings universitet. Detta innebär att du som student kan vända dig till oss om du har frågor om ditt studiemedel eller om CSN:s regler. Vi kan t.ex. ge dig svar på vilka regler som gäller för studiemedel just nu och vad som krävs av dig som student för att du ska ha rätt till studiestöd. Om du önskar att överklaga ett beslut från CSN kan vi också se över detta och ge dig råd innan överklagan av beslutet skickas in.

Studentföretag

Som student så kan vi också hjälpa dig som går i tankarna att starta företag eller redan driver eget företag bredvid studierna, med allt från valet av bolagsform till fakturafrågor.